Be cool!

Koeling

We zoeken allen naar een comfortabel binnenklimaat. In de zomermaanden kan de temperatuur in je woning al snel oplopen. Een koelingssysteem kan hiervoor een goede oplossing bieden.

Passieve koeling

Een bodem/water warmtepomp kan je woning op een passieve en dus goedkope manier koelen. De koelte van de bodem kan via de vloerverwarming verdeeld worden over je woning. Op deze manier kan de temperatuur in je woning zo’n 2 à 4 °C dalen. Door de passieve koeling warm je de bodemtemperatuur enkele graden op, wat voordelig is tijdens volgende wintermaanden.

Actieve koeling

Een lucht/water warmtepomp kan je woning op een actieve manier koelen door het werkingsproces van de warmtepomp om te keren. Dit systeem kan de temperatuur in je woning 2 à 4 °C doen dalen. Het verschil met een traditionele airco is dat het koelsysteem de vloeren en/of wanden koelt i.p.v. de lucht. Deze manier van koelen verbruikt meer energie dan passieve koeling.

Airco

Airco kan een oplossing bieden om je binnenklimaat in de zomermaanden comfortabel te houden. De klassieke, actieve manier van koelen werkt op basis van lucht/lucht. Deze manier koelt je woning sneller dan de voorgaande systemen. Ook is de begrenzing van 2 à 4°C is bij een airco niet van toepassing. Het binnenklimaat kan m.a.w. koeler gehouden worden.v